Voedselpioniers
Omschrijving
Lekker, veilig en gezond eten is een basisbehoefte voor ons mensen. Deze ene zin raakt aan tal van aspecten rondom voedsel. Denk bijvoorbeeld aan de groeiende vraag naar voedsel vanwege een toenemende wereldbevolking. Dit wordt nog versterkt door steeds meer bestedingsruimte van consumenten, terwijl we weten dat de grondstoffen voor onze voedselproductie steeds minder voorradig zijn. En wat is gezond, veilig en lekker? Alhoewel inzichten hierover veranderen is er steeds meer basiskennis aanwezig. De voedselpioniers van stichting Pioniers van de Toekomst willen die kennis graag uitdragen.
Samen met andere partijen organiseren we onder andere voorlichting, lezingen, debatten, workshops, proeverijen en evenementen gericht op gezonder voedsel(teelt); betere bodemvruchtbaarheid; efficiënter grondstofgebruik; beter dierenwelzijn en voorkoming van voedselverspilling.
Als voedselpioniers hebben we een modulair voorlichtings-/educatieprogramma ontwikkeld wat voor verschillende doelgroepen geschikt is. Het richt zich op de volgende aspecten: voedsel en natuur, voedsel en productie/verwerking, voedsel en gezondheid en voedsel en verdiepende kennis.