Activiteiten

Uitgifte voedselpakketen

Omschrijving

Stichting Buitengewoon Almere zamelt lokaal gezonde voedseloverschotten in en stelt deze ter beschikking aan minimumhuishoudens in Almere. Op deze manier vormt het voedselverspillingsprobleem de oplossing voor het tekort aan gezond voedsel binnen huishoudens met een klein budget.

Donor
Stichting Buitengewoon Almere is afhankelijk van de donaties van bedrijven die te maken hebben met voedselverspilling en/of voedseloverschotten. Denk hierbij aan (sociale) ondernemingen, groothandels, lokale leveranciers, telers, horeca en verkopers van voedsel. We bemiddelen bij bedrijven (lokaal en regionaal) om hun overschotten toch nog naar de markt te brengen en/of dit voedsel te brengen naar de kwetsbare mensen in Almere. Zonder voedseldonaties kunnen we geen ondersteuning bieden aan mensen, die dit het hardste nodig hebben.

Vrijwilligers
Vrijwilligers helpen bij het inzamelen van voedseloverschotten of doen klusjes die zich voordoen omwille van het goed functioneren van onze organisatie. Als het je leuk lijkt om mee te helpen met onze dagelijkse uitdeelwerkzaamheden, oogstacties, op evenementen onze informatie-marktkraam bemannen en het bereiden van maaltijden? Meld je dan aan via de website.

 

Aangeboden door

Informatie

kosten:
n.v.t

Locatie

Vergelijkbare diensten

Onderwerpen die horen bij deze dienst

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk allle activiteiten voor