Activiteiten

Kind aan huis

Omschrijving

Kind aan Huis staat overbelaste ouders bij in het tijdelijk ontlasten en ontzorgen, waardoor zij weer terugkomen in hun kracht en zodat zij daarna weer positief en veilig opvoedklimaat kunnen bieden aan hun kinderen. Daarnaast krijgen de kinderen een positieve thuiservaring. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, tot rust kunnen komen en steun ontvangen bij hun persoonlijke behoefte.
Een vrijwillig-gezin, met opvoedervaring, ontvangt een dagdeel per week het kind. Een bezoek duurt 2,5 tot 3 uur. Naar gelang de behoefte kan dit ook een dagdeel in de twee weken of andere periode zijn. Met het vrijwillig-gezin is het netwerk van het vraaggezin tijdelijk uitgebreid. De vrijwilliger stimuleert het leggen en/ of het versterken van contacten met anderen en leert het vraaggezin gebruik te maken van voorzieningen die nuttig zijn. Dit traject duurt maximaal zes maanden.

Kinderen van 6 maanden tot 2 jaar verblijven in hun eigen huis, of gaan even mee naar buiten met de vrijwilliger, maar niet met de vrijwilliger mee naar huis.

Kind aan Huis is een aanvulling op Humanitas Home-Start, een programma voor ondersteuning in de opvoeding voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar.

Aangeboden door

Informatie

kosten:
gratis

Locatie

Vergelijkbare diensten

Onderwerpen die horen bij deze dienst

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk allle activiteiten voor