Dagbesteding bij lunchroom en catering Puur op Smaak
Omschrijving
Puur op Smaak is een leer/werk locatie voor mensen met verstandelijke beperking. Puur op Smaak bestaat uit een bedrijfsrestaurant met catering en de verzorging van een taartenlijn vanuit een professionele keuken. Dagelijks kunnen hier 10 medewerkers meewerken.
Bij Puur op Smaak zijn er verschillende werkzaamheden:
- Bestellingen opnemen en uitserveren
- Broodjes maken voor de catering
- Het buffet klaarmaken voor het bedrijfsrestaurant
- Materialen klaarzetten en bedienen van gereserveerde groepen
- Gerechten voorbereiden in de keuken
- Bereiden en bakken voor de taartenlijn
- Vaatwerk schoonmaken in de spoelkeuken
- Verzorgen van de was en het strijkwerk voor de locatie
Binnen Puur op Smaak krijgen medewerkers de gelegenheid om werkervaring op te doen in de horeca, in een beschermde werkomgeving. Samen met de medewerkers wordt gekeken naar wat zij leuk vinden, wat zij kunnen en wat zij nog willen leren. Dit wordt gestimuleerd met een jaarlijks functioneringsgesprek. Het algemene doel is dat medewerkers werkzaamheden zelfstandig uit kunnen voeren. Puur op Smaak is zeer geschikt als stageplek, of om te kijken of de horeca bij je past.
Dagbesteding kan verschillende doelen hebben zoals:
- het bieden van invulling en structuur in de dag
- het aanleren van vaardigheden
- het vergoten van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid
- ontlasting van de mantelzorgers.