Activiteiten

Valpreventieprogramma In Balans

Omschrijving

Cursus In Balans is een groepsinterventie gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen (65+) door middel van bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans en mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning.

Doel
Het doel van In Balans is het voorkomen van valongevallen bij ouderen. Door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit, conditie en toename van zelfvertrouwen.

Doelgroep
Zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen (pre-frail; enigszins kwetsbaar).

Programma
De cursus In Balans voor ouderen bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma. De training start eerst met een gratis informatiebijeenkomst. Tijdens deze middag informeert de docent u over de inhoud van de training zodat u een goed beeld ervan krijgt en kunt bepalen of de cursus bij u past. Uiteraard is er gelegenheid tot vragen stellen en aan het einde kunt u zich inschrijven. Na de informatiebijeenkomst volgen drie bijeenkomsten waar u oefeningen en informatie over bewegen en evenwicht krijgt. Vervolgens start de training. Aan het begin én aan het einde van de trainingsperiode worden verschillende testen afgenomen om te zien hoe het met uw balans en conditie is gesteld. Zo kunt u zien wat u heeft bereikt met de cursus. De trainingsperiode bestaat uit 20 trainingen in 10 weken (2 keer per week).

In Balans is een erkende leefstijlinterventie van het CGL/RIVM.

 

Aangeboden door

Informatie

kosten:
Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de cursus (voor een deel) vanuit het aanvullend pakket.

Locatie

Vergelijkbare diensten

Onderwerpen die horen bij deze dienst

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk allle activiteiten voor