Activiteiten

Sportmedische advisering en behandeling

Omschrijving

Op het SMC Plemper vinden consulten, verplichte sportkeuringen, sportmedische onderzoeken en inspanningstesten (op fietsergometer en loopband) plaats. Tevens vinden er behandelingen van een aantal specifieke klachten en/of blessures plaats.

Consulten betreffen meestal blessures, maar kunnen ook betrekking hebben op andere sportgerelateerde problematiek, zoals bijv. inspanningsgebonden hoofdpijn of sporten met een chronische aandoening.
Het SMC beschikt over specifieke deskundigheid op het gebied van de behandeling van (chronische) liesblessures middels de manipulatietechniek volgens de “methode van den Akker”. Deze behandeling vindt alleen op onze lokatie in Hoorn plaats.
Er bestaat in de diverse regio’s een nauwe samenwerking met een aantal medisch specialisten van andere disciplines , zoals bijv. orthopedisch chirurgen, cardiologen, longartsen en radiologen, zodat snel overleg en eventueel verwijzing kan plaatsvinden. Verder kan op de verschillende lokaties gebruik gemaakt worden van aanvullende diagnostiek, zoals bijv. het laboratorium voor bloedonderzoek en aanvullend radiologisch onderzoek, bijv. röntgen, echografie en MRI.
Verder beschikt het SMC over een uitgebreid netwerk van paramedische behandelaars in de verschillende regio’s, zoals sportfysiotherapeuten en (ortho)manueel therapeuten, sportdiëtisten, orthopedische schoenmakers en orthopedische instrumentmakers, zodat (indien noodzakelijk) snel een adequate behandeling kan plaatsvinden.

Aangeboden door

Informatie

kosten:
n.v.t

Locatie

Onderwerpen die horen bij deze dienst