Activiteiten

Kortdurend verblijf

Omschrijving

Weendopvang voor kinderen/jongeren, waarbij het thuis/ binnen het gezin zwaar is.

Als een kind/jongere thuis woont en vaak toezicht nodig heeft, dan is dat soms te zwaar voor het gehele gezin. De ouders hebben dan de mogelijkheid om voor hun kind (bij de gemeente) een indicatie aan te vragen voor kortdurend verblijf. Hiermee wordt weekendopvang bedoeld voor kinderen en jongeren van 4-18 jaar. 

Doel
Doel is om kinderen en jongeren een leerzame tijd te bieden, waarbij er voldoende tijd is voor ontspanning en plezier. Tijdens een gevarieerd programma wordt er gewerkt aan de sociaal- emotionele ontwikkeling, waarbij alle handelingen gericht zijn op cognitieve gedragstherapie. Met deze methode wordt het snelst gedragsveranderingen gerealiseerd.

Activiteiten
In een modern zorggebouw met huiselijke sfeer worden vele binnenactiviteiten georganiseerd, ook wordt er gegeten. Daarnaast biedt Zorgplein verschillende outdoor activiteiten op het eigen terrein van maar liefst 12.000 m2. En sport- en spelactiviteiten kunnen bij slecht weer gewoon doorgaan in onze overdekte activiteitenhal met kunstgrasveld.

Aangeboden door

Informatie

kosten:
n.v.t

Locatie

Vergelijkbare diensten