Activiteiten

Hulp bij het huishouden

Omschrijving

Huishoudelijke hulp is bijvoorbeeld hulp bij het schoonmaken, opruimen of de afwas doen. Deze hulp regelt u zoveel mogelijk zelf. U kunt iemand inhuren of hulp vragen in uw omgeving.

Kun je door je leeftijd, ziekte of handicap je huishouden niet meer zelfstandig doen? En lukt het ook niet (volledig) om dit via familieleden, buren of vrienden te regelen? Dan kun je mogelijk huishoudelijke ondersteuning krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Iemand komt je dan helpen bij bijvoorbeeld schoonmaken, de was of het verschonen van je bed. De medewerker kan jou ook tips en adviezen geven, zodat je leert om bepaalde werkzaamheden weer zelf te doen.

Huishoudelijke ondersteuning is in Almere onderdeel van de ondersteuningsarrangementen Wmo (bekijk een filmpje met uitleg). Dat geldt als je alleen huishoudelijke ondersteuning nodig hebt. Of als je ook gebruikmaakt van individuele begeleiding en/of dagbesteding. In alle gevallen heb je één zorgaanbieder met één contactpersoon.

Heb je voor korte tijd huishoudelijke hulp nodig na een operatie? En vindt jouw operatie plaats in het Flevoziekenhuis? Dan kan de transferverpleegkundige van het Flevoziekenhuis de huishoudelijke hulp voor jou aanvragen.

Aangeboden door

Informatie

kosten:
n.v.t

Locatie

Vergelijkbare diensten

Onderwerpen die horen bij deze dienst

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk allle activiteiten voor