Activiteiten

Gezinsadviseur - Dronten

Omschrijving

De gezinsadviseur biedt ondersteuning aan ouders van kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar. De ondersteuning is gericht op de opvoeding van de kinderen, het organiseren van het huishouden en de financiën. Het gaat om gezinnen waar geen directe hulpvraag (meer) is, maar die wel ondersteuning willen hebben / houden.

Door de ondersteuning kunnen aangeleerde vaardigheden of behaalde resultaten worden vastgehouden. Ook als uw gezin behoefte heeft aan de laagdrempelige ondersteuning door de gezinsadviseur, kunt u zich hiervoor zelf aanmelden. De gezinsadviseur bezoekt uw gezin en -indien nodig- mogelijk betrokken instanties (zoals school) ongeveer een keer per maand. De gezinsadviseur ondersteunt, adviseert en bemoedigt u als ouder(s) en bewaakt met u de opvoeding, veiligheid en stabiliteit van uw gezinssituatie. Deze ondersteuning is doorgaans praktisch, concreet en structurerend van aard. De gezinsadviseur neemt deel aan het team van de gezinscoaches en schoolmaatschappelijk werkers van MDF en stemt de werkzaamheden met hen af.

Voor wie?

Gezinnen uit de gemeenten Lelystad en Dronten waar geen directe hulpvraag (meer) is, maar die wel ondersteuning willen hebben / houden.

Aangeboden door

Informatie

kosten:
n.v.t

Locatie

Vergelijkbare diensten

Onderwerpen die horen bij deze dienst

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk allle activiteiten voor